Ik ben destijds gestart met Natuurgeneeskunde (1985) en heb me daarna via redactie werkzaamheden bij uitgeverij Koorddanser jarenlang beziggehouden met werk in een grafische bedrijfsomgeving in diverse soorten ondernemingen, van creatief tot commercieel, op inhoudelijk en begeleidend gebied.

Vanaf 2006 ben ik naast mijn werk actief met cursussen Persoonlijke Ontwikkeling aan de slag gegaan. Ik ontdekte de kracht van Creëren, door aandacht te geven aan wat ik werkelijk wil. Ik zag de overeenkomsten met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren),  en volgde de NLP Practitioner en Master opleiding, waarbij hele mooie werkmethoden voor mij beschikbaar werden. Tijdens de NLP opleiding leerde ik het Systemisch werken met Familieopstellingen kennen en besloot daar een specifieke opleiding in te gaan volgen.

Vanaf 2008 werk ik zelf als Familieopsteller en begeleid mensen op basis van Systemisch werk. Sindsdien heb ik vele (inter)nationale workshops gevolgd om mijn kennis en ervaring te verbreden.

Sinds 1.11.11 is mijn Coachpraktijk geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en in het AGB Register.

In 2015 begon ik anderen op te leiden in het werken met Opstellingen en daartoe sta ik geregistreerd als Trainer bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Tijdens de Corona crisis begon ik ook online met opstellingen, waardoor het niet meer noodzakelijk was om fysiek bij elkaar aanwezig te zijn. Online opstellingen werken verrassend sterk, en doe je vanuit je eigen veilige ruimte. Zowel 1 op 1 als met een groepje is dit te faciliteren.

Tenslotte, opstellen met paarden behoort ook tot mijn vakgebied. In 2017 heb ik de opleidingen Paardencoaching en Systemisch werken met paarden afgerond. Sindsdien ben ik Gecertificeerd Paardencoach. Nadien diverse nascholingen gevolgd, waarmee het aanbod verder gecompleteerd is, zoals recentelijk de modules Verlies en Rouw (najaar 2022) en Trauma (zomer 2023).

MARJOLIJN HENSEMS

Geboren in 1961 in Rotterdam. Wortels in Zuid Holland en Noord Nederland: onderwijzers en beurtschippers.
Tegenwoordig werk ik vooral in de regio Zwolle.

Ik ben vrouw, dochter, zuster, vriendin, tante en (groot)moeder.

Familie is voor mij een belangrijk gegeven. Samenzijn in eigen kring vind ik waardevol.

Ik stel prijs op geborgenheid; een veilige omgeving, waar harmonie heerst.