Vanuit passie voor opstellingen ben ik me meer en meer gaan richten op dit mooie werk. Op verschillende locaties organiseer ik regelmatig familieopstellingen en loopbaanopstellingen.

Opstellingen hebben een magische werking. Als er situaties zijn waar je al lang tegenaan loopt, maar niet goed vat op krijgt, is een opstelling een unieke manier om daar contact mee te maken.

Je kunt een vraag inbrengen, die we in de groep gaan opstellen. Door gebruik te maken van representanten, die op een aan te wijzen plek gaan staan, komt informatie beschikbaar uit het systeem dat opgesteld wordt. Dat kan een familie zijn, of een organisatie, of een abstract gegeven waar de begeleider aansturing voor geeft.

De representant of begeleider die contact maakt met de aangewezen plek, geeft woorden en emotie aan wat er op die plek aan de hand is, waardoor inzicht verkregen wordt. De begeleider kan dan heling in gang zetten door te tonen waar verstrikking zichtbaar is, kleine interventies te plegen en een opening te bieden naar een nieuw perspectief.

Alleen al het meemaken van een opstelling, als representant, geeft een verruiming van je inzicht, vaak ook op eigen situaties, zelfs zonder dat je het concreet als eigen vraag hebt ingebracht.

Het is een prachtige ervaring en je bent van harte uitgenodigd een keer mee te doen, met een eigen vraag, of als geïnteresseerde.

Tegenwoordig is het fysiek onhandig bij elkaar te komen. Daartoe zijn online opstellingen ontwikkeld, via een tool die verrassend resultaat levert. Zo maakt het niet uit, waar je je bevindt. Het kan altijd en overal!